Фирмени печати

фирмени печати

Фирмени печати, какво трябва да знаем преди да поръчаме ?

Преди всичко какво има един печат, дръжка и гумено клише отдолу, което се топи в масилничка обикновенно дунапренена с плат отгоре със синьо или черно мастило. Е ще ви разочароваме, но има доста видове печати все пак живеем във века на технологията. Печатите са няколко вида, обикновен с дървена или пластмасова дръжка, джобен печат който се сгъва със собствена мастилничка, автоматичен пластмасов печат със собствена мастилничка и автоматичен печат със автоматично сменяне или ръчно сменяне на данните в/у него.

Трябва да сме наясно, че фирмата която ще ни издаде печата трябва да е отговорна и легална, ако е такава тя ще ни поиска документ за да види дали ние сме управителят на фирмата или мола на фирмата. След това ще ни поиска разпечатка от тъговският регистър на която да се подпишем с три имена и подпис. Тези действия са важни тъй като по този начин никой който не е управител и мол на нашата фирма, няма шанс да извади печат на нашата фирма и да ни фалшифицира или по-лошо да подписва неизгодни договори от наше име, както и куп други забранени от закона действия.

Отделно трябва да сме наясно какво желаем да пише на нашият фирмен печат и какъв вид искаме да бъде и колко броя печати желаем да ни бъдат издадени, като това всичко се вписва във фактура, която ни се издава от фирмата издаваща печатите ни. Винаги гледайте дали има печат на реалната фактура и дали е придружена с касов бон към нея, това я прави легална и тя може да бъде осчетоводена. В случай в който няма касов бон към нея тя не е легална и не може да бъде осчетоводена.